ZAGREB INA DELTA RALLY – ŠALEC PONOVNO NAJBRŽI

Lijepo vrijeme i atraktivni brzinci na ovogodišnju Deltu su privukli našalost samo 8 vozača. Neki su bili spriječeni zbog tehničkih poteškoća, neki zbog poslovnih obaveza, neki zbog nedostatka vremena, ali ovih 8 koji su nastupili su se potrudili prirediti pravu zabavu za publiku svojom atraktivnom vožnjom i međusobnim obračunima.

Poslije super kratkog prvog brzinca, koji je jedva mogao poslužiti kao zagrijavanje krenulo je s borbama. Florian i Pemba su se odmah odvojili od ostatka i najavili da će među sobom odlučivati o pobjedniku, u borbi za treće mjesto Dario i Alen su bili unutar samo nekoliko desetinki, kao i Ivanko i Nikola u borbi za peto. Na začelju su ostali Damir koji je nakon pobjede na prvom brzincu jako kiksao i išao iz greške u grešku, te Matija, koji iako je na ovom uspio doći do cilja je morao odustati već na idućem brzincu. A tamo su se nastavile borbe i miješanje poredka. Alen se skoncentrirao i odvozio najbrže vrijeme, a pratili su ga Nikola i Florian koji su međusobno bili unutar 17 stotinki.
Na svima poznatoj Rally school stazi (iako u suprotnom smjeru) se i Damir probudio i počeo nadoknađivati puno izgubljenog vremena, a pobjedu i malo sigurniju razliku od preko 10 sekundi u ukupnom poredku je suvereno odnio Florian.
Svi su jedva dočekali povratak u servis park kako bi se popravilo izmaltretirane jurilice i nastavilo u nove okršaje.
Za publiku uvijek atraktivan Akagi nije donio previše novosti u poredku, Pemba je imao najbrže vrijeme, ali i ostatak društva ga je dobro ispratio. Jedino se Ivanko našao u problemima, što je Damir iskoristio da mu se približi u ukupnom poredku i pojača pritisak.
Na brzom i opasnom Fraizer Wellsu Pemba je novim najbržim vremenom preskočio Alena i počeo pokazivati ambiciju za napad na prvo mjesto iako je Florian još uvijek imao velikih 13 sekundi prednosti. Iza vodećeg trojca Dario je prestigao Nikolu koji je na najbržem dijelu staze izvodio atrakcije za publiku što naravno nikad nije dobro ni po auto ni po njegovo vrijeme.
Uslijedila je kobna Mustaselka. Predzadnji brzinac je izbacio čak trojicu vozača, Dario, Ivanko i Nikola su ovdje završili svoje vožnje i parkirali aute uz stazu. Najbliže cilju je došao Dario kojem je Clio zakazao svega stotinjak metara od cilja, na njegovu žalost ta dionica je uzbrdica, pa ni poguranac preko crte nije bio moguć.
Na vrhu, Pemba i Florian su odvozili gotovo identično vrijeme, razlika je bila svega 5 stotinki.

Na zadnjem brzincu se preostala četvorka nagurala unutar manje od 1,5 sekunde što je značilo da Florian može otvoriti šampanjac u proslavi svoje druge uzastopne pobjede i prelazak u vodstvo u ukupnom poretku.

Zagreb ina delta rally
CRORBR championship 2017 - 07 DELTA
CRORBR championship 2017 - 07 DELTA 4wd
CRORBR championship 2017 - 07 DELTA 2wd

Share the Post