Za početak proljeća dočekao nas je Svetonedeljski rally. Peti rally sezone je bio pravi proljetni, s mnogo kiše, skliskog asfalta i blata uz i po stazi koje je vrebalo svaku pogrešku vozača.
Krenulo je žestoko, Florian je odmah izbio na čelo poretka, a ostatak društva ga prati u stopu, svi su shvatili da je po ovakvom vremenu svaka greška kobna i borili se prije svega sa samim sobom, pokušavajući doći do cilja s čim manje grešaka.
Kako je rally odmicao Florian i Nikola su se izdvojili ispred ostatka, a iza njih se vodila velika bitka za treće mjesto između DamirNYK-a i zimicb-a.
Na žalost po njega, Florian je nakon uvjerljivog vodstva tijekom cijelog rallya na zadnjem brzincu prosuo sve dobro što je do tad napravio i ostao bez svoje prve pobjede u ukupnom poretku. Nikola, koji se našao u vodstvu, nije kalkulirao i uzeo je pobjedu u zadnjem brzincu kao i pobjedu u ukupnom poretku. Zimicb je u fotofinišu zgrabio drugo mjesto ispred DamirNYK-a za samo 1,53 sekunde. Pemba i Dario su unatoč svim problemima uspjeli doći do cilja i uzeti vrijedne bodove.
Kroz cilj je prošlo samo pet vozača, od čega samo jedan s 4wd autom i četvorica s 2wd.
DamirNYK je iskoristio greške jednih i ne dolazak drugih i probio se na 2. mjesto u ukupnom poretku i 1. u 4wd klasi.
U 2wd klasi je društvo iskoristilo kiks vodećeg da bi mu se približili.

U nastavku vam donosimo izjave vozača nakon rally i ukupne rezultate nakon Svetonedeljskog rallya.

Svetonedeljski reli - itenirer
Damir Pilat
Ford Fiesta R5

Teški uvjeti vožnje po mokrom i jako skliskom asfaltu. Foron i japanske brzince ni po suhom ne volim, tak da je po mokrom bilo drž nedaj cijelo vrijeme, više nedaj nego drž. Al svi su imali iste uvjete na stazi, tak da možda i bude ok rezultat, po takvom vremenu je ipak najvažnije doć čitav do cilja.

Dario Leš
Renault Clio R3T

Od početka do kraja dosta mučenja. Mokro, sklisko, blatnjavo i kiša koja je neprestano padala zadavali su mi dosta velike poteškoće u vožnji i to zadnje mjesto govori kolko sam imao problema na rallyu, al ajde došao sam do cilja, uzel neke bodove i idemo dalje pun gas. Sljedeći rally je na domačem terenu u Kumrovcu po suhom haha.

Ivanko Perišić
Honda Civic R3

Općenito vrlo loše odvožen rally. Krenilo je ok – Tanner sam zauzeo svoju standardnu poziciju iza Damira, Daria i blizu Olega ali sam Pirka Menoko odvozio bolje nego na treningu. I onda DNF na Cote d’Arbroz i tu sam igubio živce. Dalje je odvoženo što je moglo bolje.

Sa setupima sam zadovoljan skroz. Top mount position je bio na 0 inače bi bilo steer bump. Toe je bio što manji negativni, cca na -0.5° također zbog što bolje stabilnosti na kvrgavim japanskim brzincima, čisto da uđe u zavoj. Ali zato je morao bit camber što manji negativni – ja sam ga stavio na max koliko mi dopušta Honda tj. cca -5°. Bump je bio dobar da kompenzira udarce a rebump je bio visok zbog mokrog tarmaca. Zbog visokog rebumpa sam morao prilagodit kočnicu da ne odleti sa ceste prilikom kočenja a opet da mogu rezat zavoje.

svn svi
svn 4
svn 2

Share the Post