Novi rally sezone, nova pobjeda Matije Škalića. Delnice rally, prvi ovosezonski rally po asfaltu donio nam je razna uzbuđenja. Itinerer sastavljen od 8 brzinskih ispita voženih u jednom danu bio je prava poslastica za naše vozače. Matija je od početka diktirao ritam, a pratili su ga Florian Šalec i Damir Pilat. Na kraju je Matija sa dosta uvjerljivim vremenom slavio ispred Floriana i Damira te tako odnio i drugi rally sezone. Florian se ovim 2. mjestom popeo za 3 mjesta gore te zasjeo na 2. poziciju ukupnog poretka nakon dva rallya, Damir je 3.

Osim prvog mjesta rezultat ukupnog poretka se dosta promjenio, 2., 3. i 4. iz prvog rallya morali su odustali, što zbog kvara na automobilu, što zbog izlijetanja sa staze. Nakon ovog asfaltnog rallya u Delnicama vozači imaju jedan tjedan pauze. Sljedeći rally je Neretvanski rally po makadamu, show za publiku, a također i za vozače. Vremena za trening je dosta pa se nadamo da će biti žestoke borbe za mjesta na postolju.

Priključiti se još uvijek možete, prijave su otvorene kroz cijelu sezonu. Za prijavu nam se javite na email: cro.rbr.community@gmail.com sa svojim imenom i prezimenom, nickname-om te brojem kojeg čete dobiti kada se registrirate u RS Centru (aplikacija za vožnju prvenstava i trening). Zapratite nas naravno i na facebook stranici CRO RBR Community kako bi vidjeli rezultate, slike poslije svakog rally-a te ostale informacije vezane za prvenstvo. U nastavku donosimo rezultate i izjave nekih vozača nakon rallya u Delnicama.

Ivanko Perišić
Mini RRC

Nakon prošlog rallya, koji je bio prvi rally ove sezone, ovom sam pristupio puno ozbiljnije i staloženije što je rezulitiralo već nekim kunkurentnim vremenima.
Najvažnije od svega mi je da maksimalno uživam u vožnji i da vidim puno prostora za napredak a za to su zaslužni setupi koje sam konačno namjestio kako odgovara mom stilu vožnje. Najviše benefita u osjećaju na volanu sam dobio kad sam potpuno otključan volan na 900° i stavio na maksimum max steering lock u rollbar/steering te u gemetriji vozila top mount position stavio na max tj. na 6 (što onda zahtjeva maksimalni force feedback da se osjeti na volanu), maksimalan negativni toe koliko mi je dopuštalo to vozilo (cca -2°), dobar negativni camber (cca -5,5°). Preferiram i niži rebump (prema kojem opet treba korigirat pritisak u kočnicama i tu stavim malo jači pritisak na stražnjim, niži na prednjim kočnicama).

Damir Pilat
Ford Fiesta R5

Prvi asfaltni rally godine, krenulo se dosta oprezno na Falstone-u, pa je zato i vrijeme bilo lošije, na drugom i trećem brzincu sam malo dodao gas i odma je krenulo bolje, nažalost uz jednu manju grešku na Bisanne-u koja je koštala 5-6 sekundi. Idući je bio Harwood forest, grozna staza, samo to ću reći, usput sam si uspio ovjes oštetit kaj je prilično otežalo vožnju na iduća dva brzinca do servis parka, al mogu bit zadovoljan kako sam ih odvozio, s malo manje gasa al bez greški. Za kraj dva brzinca koji su mi dobro sjeli, al nisam htio previše stiskat je ipak je najbitnije doć do cilja.

Za prvi asfalt nije loše, trebat će poradit na setupu al inače, mogu bit zadovoljan.

Marin Ružić
Peugeot 208 T16

Nikako ne mogu biti zadovoljan nastupom u Delnicama. Počelo je dosta dobro, prva tri brzinca proveo sam u borbi sa Perušićem. Na SS4 došli su problemi; nedekvatan setup i vrlo grbav brzinac krivi su za dva spina koja nam nasreću nisu oduzela previše vremena. Na SS5 isti problemi samo sa većim posljedicama, dva izljetanja i gubitak minute dodatno su nas unazadili u poretku. Konačan kraj ovog katastrofalnog relija za nas je došao na SS7. Izljetanje u brzom desnom zavoju i direktan udarac u kamen kraj ceste stavili su točku na i ovog relija za zaborav. Čestitam najboljima, vidimo se na Neretvanskom sprintu.

Share the Post