Treći lipanjski tjedan bio je rezerviran za rally u slovenskom Velenju. 8 posada zaputilo se u Sloveniju na jedan lijepi, sunčani, makadamski rally. Rally ukupne dužine od 27,7 kilometara bio je prezentiran kao jedan od lakših rallya ove sezone, ali sa jednim zahtjevnim brzincem, Loch Ard, koji se vozio dva puta.

U rally je najbolje ušao Perušić Alen koji je već na prvom Loch Ardu dao konkurenciji 10 sec zaostatka. Naravno treba spomenuti da Alen vozi Subaru Imprezu N14 Prodrive koja ide na sva 4 pogona. Iza Alena smjestio se uvjek brz Florian Šalec sa svojm Hondom Civic R3 te Davor Bobinac sa Renault Megane Maxi.

Slijedila su tri lakša brzinca koja su više odgovarala autima na sva 4 pogana te su se tu najbolje snašli Alen i Damir. Velika borba vodila se kod prednjepogonaša. Najbrži nakon 4 brzinska ispita bio je Davor Bobinac, a slijedili su ga Dario Leš sa 4 sekunde zaostatka te Florian Šalec i Nikola Labaš sa 13 i 17 sekundi zaostatka dok je 5. bio Ivanko Perišić sa 1 minutom i 9 sekundi zaostatka.
Sljedeći brzinac bio je ponovno Loch Ard gdje se odlučivalo o ukupnom pobjedniku. Svoju prednost nad konkurencijom potvrdio je Alen te realno osigurao pobjedu na predzanjem brzincu. Davor Bobinac potvrdio je svoju prednost u 2WD grupi nakon greške Daria Leša koji je sa 2. mjesta pao na 4. Iza Pembe smjestili su se Florian i Nikola, a 5. je ostao Ivanko. U 4WD grupi prvi je bio i vodeći na rallyu Alen, a iza njega Damir koji je imao podosta grešaka na brzincima.

Zadnji brzinac od 2,1 kilometra nije ništa promjenio. Svi su ostali na svojim pozicijama te je Alen ostvario svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni.

Ivanko Perišić
Honda Civic R3

Bilo je lijepo vrijeme i suha podloga. Nisam postizao konkurentne rezultate ali na Loch Ard, na 5. brzincu sam postigao dobar rezultat, čak malo lošiji nego na treningu. To je i bilo ono što sam htio postić na ovom rally-u tako da sam zadovoljan.

Damir Pilat
Ford Fiesta R5

Vrlo loš rezultat na reliju gdje sam očekivao puno više. Jako su me koštali brzinci Loch Ard gdje sam potpuno podbacio i odvozio jako loše, pogotovo prvi Loch Ard na kojem sam već nakon par sto metara svojom glupošću okrenuo auto na krov i izgubio jako puno vremena. Ostatak relija i nije bio loš i da nije bilo tog kobnog izljetanja na početku mislim da bi se borio za top3 mjesta. Ovako, skupljeni su bodovi bitni za prvenstvo i idemo dalje. Prilika za iskupljenje dolazi vrlo brzo na Međimurskom reliju kojeg treba dobro odvozit da bi se mirno moglo ić na ljetni odmor.

Florian Šalec
Honda Civic R3

Da se osvrnemo na Rally Velenje koji je iza nas. Nisam neki ljubitelj makadama s automobilom na prednji pogon, ali ipak smo se zguštali. Pogodili smo setup tako da mi je auto odgovarao.
Na 3. brzincu u hardu mi nije primila ručna kako sam očekivao, pa sam pogodio veliki kamen na kojem je stajao sudac, te mi pao na haubu auta. Dok sam provjerio da li je sve u redu s njime, a bilo je, izgubio sam tridesetak sekund koje je, uz ovakvu konkureciju, bilo jako teško nadoknaditi. Na 5. brzincu sam pak krivo doskočio nakon skoka i završio u grabi, preko krova, ali se vratio natrag na kotače, tako da nije bilo neke prevelike štete na autu, pa sam nastavio dalje bez problema, ali sam i tu izgubio petnaistak sekundi.
Na kraju sam u PH završio na 2. mjestu iza Davora, koji ima dosta jači auto od mene, te 2. mjestu od prednjepogonaša. Sve u svemu super naspram nesreće koja me je pratila.
Već se počinjemo spremati za Međimurski Rally koji nam dolazi za 3 tjedna. Nabrijavamo se na asfaltnu podlogu i pucam na 1. mjesto generalke!

CRORBR championship 2017 - 08 Velenje
CRORBR championship 2017 - 08 Velenje-4wd
CRORBR championship 2017 - 08 Velenje-2wd

Share the Post