Iza nas je 4. rally sezone. Blato, šoder, prijevoji i skokovi bili su težak izazov za naše vozače. Rally ukupne dužine 52,7 kilometara raspoređenih u dva dana. Kao što se i očekivalo Matija Škalić je krenuo punim gasom i iz brzinca u brzinac stvarao sve veću prednost nad drugoplasiranim prednjepogonašem Davorom Bobincem. Treće mjesto držao je Emil Pribanić kojemu je ovo bio prvi rally sezone te si je za cilj postavio završiti rally u laganom tempu. Uvjek brzi Florian Šalec sve je to pratio sa četvrtog mjesta i čekao kisk društva ispred. Drugi dan ista slika. samo što je Škalić spustio ritam te mu se na 10sec približio Davor Bobinac „Pemba“. Treći je završio Emil Pribanić.

U klasi prednjepogonaša, najbrži je bio ranije spomenuti Davor Bobinac u j izrazito brzom Renault Megane Maxi-u ispred Floriana Šaleca u Hondi Civic R3. Treće mjesto zauzeo je Dario Leš u još jednom francuzu Renault Cliu R3T koji je cjeli rally odvezao u promjenjivom ritmu sa podosta grešaka.

Sljedi malo duža pauza do Svetonedeljskog rallya koji se vozi ponovno na asfaltnoj podlozi. Trenirajte i spremajte svoje automobile kako bi rally u Svetoj Nedelji bio što zanimljiviji. Priključiti se još uvijek možete, prijave su otvorene kroz cijelu sezonu. Za prijavu nam se javite na Facebook stranici: CRO RBR Community kako bi vam objasnili što i kako.

U nastavku vam donosimo izjave vozača nakon rally i ukupne rezultate nakon Korčulanskog rallya.

Ivanko Perišić
Honda Civic R3

Ovaj put zbog velikih brzina i kvrgavih cesta se morao staviti što niži Top Mount Position (1) tako da se minimalizira bump steer.Osim castera, toe sam sa maksimalnog negativnog (cca -2°) na -0.5° a negdje i 0.Camber je ostao isti, maksimalni negativni za Hondu: -5°.Bump je bio visok, ne maksimalan jer bi se tako udarac prenosio direktno na šasiju, ali što viši.Isto tako i rebump.Gear je bio na long.To je sve dobro stabiliziralo auto.

Dario Leš
Renault Clio R3T

Od starta loše, jako malo treninga uzrokovalo je podosta grešaka. Na prvom brzincu odmah CFH te nakon toga svaki sljedeći brzinac bio je dosta slab. Borba sa Božidarom Zimćem iz koje sam na kraju izašao kao pobjednik i uzeo to posljednje mjesto na postolju. Bio je to naizgled lagan rally, ali bez treninga je bilo jako teško napravit neki bolji rezultat.

Share the Post